הכלי התקשורתי שרוב בני האדם מפחדים ממנו, וכיצד להשתמש בו כדי להפיק תוצאות אדירות עם בחורות ובני אדם?
היי גבר, כאן אריאל טובי NLP מאסטר
כשאנחנו חושבים על איך להתחיל עם בחורה, או על סתם שיחה עם אנשים, יש דבר שמפחיד את רובנו, משהו שרובנו המוחלט נשמח לוותר עליו בשיחה הזו. מדובר על כלי תקשורת עם כל כך הרבה כוח שאנשים נמנעים מלדבר עליו מחשש.
כאן נבין למה אין צורך לחשוש ממנו וכמובן איך לסחוט ממנו אפקטיביות מירבית?
אז מה הטריק המדובר? איך הוא עוזר לנו להתחיל עם בחורות?
הטריק שאני מדבר עליו הוא שתיקה. העניין הוא שאני לא מדבר רק על הרגע שאנחנו שותקים בשביל להקשיב, אלא על שתיקה מכוונת ויזומה (גם שהאדם שמולנו לא מדבר).
אני מדבר על שתיקה משמעותית.
כשמדובר בבחורות, מי שראה אותי “פועל בשטח” כנראה שם לב שאני משתמש בזה הרבה, נטו כי זה כלי מדהים שבשימוש נכון מביא תגובות מהממות מהצד השני.
אתה מוזמן ללחוץ כאן ולצפות בסרטוני מצלמה נסתרת שבה אני משתמש (בין היתר) בטכניקה הזו.
השם הרשמי לסוג הזה של שתיקה שאני מדבר עליו הוא ״שתיקה מביכה״, אבל זה לא אומר שצריך להיות נבוכים ממנה.
מעבר לזה, אנשים עוד לא מתו ממבוכה (אז הכל יהיה בסדר).
לשתיקה מהסוג הזה יש המון עוצמה ולגמרי כדאי לנצל אותה גם אם זה קצת מביך בשלבי ההתחלה.
רוצה להגדיל את ההצלחה שלך עם נשים? חייג: 050-6952355 או השאר פרטים ונחזור אליך!
אז איך כל זה עובד?
בפשטות, אפשר לומר שנוצרה התניה חברתית מסוימת שבמצב שבו יש שני אנשים אחד מול השני (ולא מדברים) זה אומר שמשהו כפי הנראה לא כשורה.
היופי בעניין הזה הוא שממש כמו שאתם מרגישים את ה”ריק” הזה ומרגישים דחף חזק מאוד למלא אותו – כך מרגיש גם האדם השני.
אני זוכר שבעבר כשהתחלתי עם בחורה בים, בבר, ברחוב, או בכל מקום אחר נהגתי לאחר משפט הפתיחה שלי לשתוק בצורה מכוונת למשך 2-4 שניות כדי ליצור את האפקט הזה.
התוצאות היו מדהימות כל פעם מחדש.
אנשים חושבים שהדרך הכי טובה לגרום לאדם אחר לשתף אותנו היא “לחפור” או פשוט לשאול שאלות, למען האמת הרבה פעמים הדרך הכי טובה תהיה פשוט לשתוק מספיק זמן.
זוכרים את המשחק שהיינו משחקים בתור ילדים? היינו מסתכלים אחד לשני בעיניים והראשון שהיה זז/ נקרע מצחוק/ או פשוט מוציא מילה מהפה היה מפסיד?
אז העולם שאנחנו חיים בו היום לא כל כך שונה מהמשחק הזה ולפתח את הקיבולת הזו לשמור על השתיקה (ולהרגיש בנינוחות בשתיקה) לאורך זמן זה דבר עם כוח עצום.
צריך להבין שלכל בן אדם קיימת רמה שונה של שתיקה שבסוף תגרום לו להשבר ולהתחיל לדבר.
במצבים חברתיים רבים האנשים אם הרמה הכי גבוהה של קיבולת “להכיל” שתיקה מורגלים להמשיך לשתוק בעוד האנשים עם הרמה הכי נמוכה מורגלים לדבר, וברוב המקרים זה אפילו לא קשור לביישנות, חוסר ביטחון או פתיחות.
הבנתי, אבל למה לי לעשות את זה?
הסיבה היא ששתיקה במגוון רחב (מאוד) של סיטואציות חברתיות ידועה כעוצמתית ומומלצת.
יודעים מה,
הנה כמה קבוצות של חלק קטן מהסיטואציות –
- כשנרצה שהאדם שאיתנו בשיחה ידבר: מלא פעמים אנחנו מרגישים מעין תיסכול כשבא לנו שהצד השני יקח את המושכות של השיחה ויתחיל לדבר. אנחנו יכולים למצוא את עצמינו שואלים שאלות או מעלים נושאים כדי שיגרמו לצד השני לדבר, ונתקלים בתשובות שמובילות למבוי סתום (“בסדר”, “כן”…). זה קרה לכולנו במצבים מסוימים כמו עם חברים ספציפיים, אולי אפילו בדייטים, או עם בני משפחה. שימו לב חבריי, זה לא אומר שאותו האדם סגור כלפיכם, וזה לא אומר שהוא ביישן. זה אומר שקיים הסיכוי שאנחנו לא במודע ‘גונבים’ ממנו את זמן הדיבור שלו.
- כשנרצה שהאדם שאיתנו בשיחה יהיה מעט נבוך: תסכימו איתי שרגש המבוכה לרוב נתפס כרגש שלילי? אז זהו, שזה לא המצב. במידה סבירה ומסוימת, לחוש את רגש המבוכה יכול להיות אפילו די נעים, הרי מה שמסתתר מאחורי רגש המבוכה זוהי התחושה שאנחנו חשופים במידה מסוימת וזה מקושר לסוג של פגיעות. ואם נדע איך לגרום לאדם שאיתנו בשיחה ונמצא במצב הזה לחוש שאנחנו מבינים אותו, מכילים אותו וחשים אמפתיה כלפיו, נחשו מה יקרה? ניצור איתו/ה חיבור רגשי ואף אמון. בתור כלי לדייטים ראשוניים – כלי פנטסטי. הכלי עובד יפה גם עם אנשים שאנחנו פחות פתוחים איתם בדרך כלל.
- כשאנחנו לא סגורים למה מתכוון הצד השני: קרה לכולנו לא מעט פעמים שפירשנו את המילים של אדם בצורה שגויה (שמשהו נשמע לנו מוזר, פוגעני, או פשוט לא מדויק) ואנחנו מגיבים בלי לחשוב פעמיים. במצבים כאלו אנחנו בונים תשתית לויכוח או לחוסר הסכמה בלי לברר בכלל מה מו מי. עכשיו, אין דבר רע בלהתווכח אך ללא פואנטה זה לוקח לנו סתם זמן ועצבים. קרה לכם שהתווכחתם עם מישהו על משהו ובסוף גיליתם בכלל שזה לא מה שהוא התכוון? (זו הנקודה). אז הצעד הנבון יהיה לשמור על השתיקה שלנו כדי לתת לצד השני הזדמנות להרחיב ולהסביר את דבריו.
אם אהבת את המדריך הקצר אז אני משוכנע שתאהב את הטיפים שאני חולק בדף הבא (טיפים לכריזמה, דומיננטיות, ועוד) – לחץ כאן
באהבה, אריאל